Ook de hortensia tijd gaat beginnen, heerlijk! Het blijft een fantastische bloem, maar… met met een gebruiksaanwijzing.
Een schone vaas is belangrijk. Een goed middel om je vaas bacterievrij te krijgen is chloor. Hoe? Vul de vaas met lauwwarm water en voeg een druppeltje chloor toe. Laat even weken en poets de vaas dan met een afwasborstel. Goed omspoelen en je vaas is klaar voor gebruik.
– Snijd voor je de bloemen in de vaas zet, ongeveer 2 cm van de stelen af voor betere opname van water en snijbloemenvoedsel.
– Verwijder het overtollig blad aan de onderkant van de steel. Anders verkort de levensduur van de bloemen door bacteriegroei in het water.
– Gebruik altijd snijbloemenvoedsel. Het verlengt de bloeitijd van je hortensia en houdt het blad groen en stevig.
– Zorg voor voldoende (2/3) water in de vaas. Hortensia’s houden er niet van als tussentijds het water wordt bijgevuld.
– Vermijd een plekje op de tocht, in de felle zon, te dicht bij de verwarming en te dicht bij de fruitschaal.
– Worden de bloemen slap na een paar dagen in de vaas? Snijd de stelen opnieuw schuin af en bevochtig de bloem voorzichtig met een plantenspuit.
– Hortensia’s houden niet van een metalen vaas of emmer. Glazen vazen zijn ideaal. Je kunt dan gemakkelijk de hoeveelheid water en de kwaliteit ervan controleren.