Het bruidsboeket bestaat al eeuwen lang, maar wanneer is dit gebruik van een bruidsboeket bij een bruiloft eigenlijk ontstaan?
Het ontstaan van het bruidsboeket
In de Romeinse tijd droegen bruiden al een bruidsboeket, alleen bevatte dit bruidsboeket nog geen bloemen. In die tijd bestond het bruidsboeket namelijk uit kruiden, graan en specerijen. Dat was niet voor niets, de geur van het boeket diende namelijk om kwade geesten te verdrijven. Waardoor het bruidspaar zonder problemen samen door het leven zou kunnen gaan. De Romeinen geloofden ook dat graan een teken van vruchtbaarheid en daarom mocht graan in een bruidsboeket niet ontbreken.
Samenstelling van het bruidsboeket
In de Romeinse tijd ging men redelijk vrij om met het bruidsboeket. Zo was er de nodige variatie in de kruiden die gebruikt werden. Soms werd het bruidsboeket in de hand gedragen zoals we dat tegenwoordig gewend zijn. Maar het kwam ook voor dat de kruiden (en het graan) werden verwerkt in het haar van de bruid of gewoon aan de jurk gespeld.
In de Victoriaanse tijd is sprake van de eerste bruidsboeketten met bloemen zoals we dit nu kennen. Echter werd er in de Victoriaanse nog geen grote diversiteit aan bloemen gebruikt. De enige bloem die in een bruidsboeket verwerkt werd was de roos. Soms werd er in het bruidsboeket ook een takje dille verwerkt, dille zou namelijk een lustopwekkende werking hebben.
In bruidsboeketten wordt tegenwoordig een grote diversiteit aan bloemen gebruikt. Eigenlijk is alles mogelijk, zowel qua bloemsoorten als vormen.
Een bruidsboeket hoort bij één van de mooiste dagen van uw leven. Bij Duoplant helpen wij u graag deze dag nog mooier te maken met een prachtig bruidsboeket en/of de aankleding van uw trouwlocatie met een schitterende bloemen.